Do Potštejna za Karlem IV.

Vloženo: 24.05.2016 Změna: 24.05.2016 10:21 Diskuze: 0

Doba školních výletů začíná. Paní vychovatelky z družiny ZŠ Jaroměřice zvolily tématicky k probíhajícím různým aktivitám k 700. výročí narození Karla IV. zájezd do zámku v Potštejně ve středu 18.5.2016. K názornému účelu přiblížení významného období našich dějin připravili zde hranou prohlídku zámku "Ztraceni v čase".

Vtipnou a zábavnou formou ukazují dětem gotické a barokní období, důležité události života Karla IV. Zámecký šašek děti srdečně a vesele přivítal, provedl je barokní částí zámku, pak se děti ztratily v čase a objevil se před nimi český král a římský císař. Sám jim představil jeho čtyři ženy a korunovační klenoty, v knihovně je seznámil s významnými stavbami které hodlá v Praze vystavět.
Pak se zase vrátily z gotiky do doby baroka, kde se jich ujala vznešená hraběnka. Prohlídka zámku děti nadchla. Horší to bylo při strašidelné prohlídce Bubákova, tam se dostali dobrovolně pouze ti odvážní. Ze zámeckého sklepení nevycházeli všichni tak statečně, neboť tam ožívali duchové historických postav Potštejna.
V parku byla připravena zábavná poznávací stezka s labyrintem. Všechno děti absolvovaly ukázněně a pozorně, za to byly odměněni tištěnou hrou, aby si doma při hře na Potštejn vzpomněly.
Sláva nazdar výletu... - tak zhodnotil zájezd dohlížecí kolektiv, pan řidič autobusu i děti.

Galerie fotografií